Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Poziv za obuke u novembru

Forum mladih sa invaliditetom organizuje obuke za unapređenje zapošljivosti osoba sa invaliditetom u Gradu Beogradu.

Nakon donošenja Zakona o zapošljavanju i profesionalnoj rehabilitaciji osoba sa invaliditetom povećan je broj osoba koji je pronašao zaposlenje. Međutim,  dve godine nakon početka sprovođenja ovog zakona, taj broj počinje da stagnira i veliki broj osoba sa invaliditetom ne pronalazi zaposlenje. U sprovedenim istraživanjima, poslodavci često ističu lošu kvalifikacionu strukturu i nedostatak određenih znanja i veština kao prepreke za zapošljavanje.

Cilj obuka je unapređivanje konkurentnosti osoba sa invaliditetom na tržištu rada, doprinos većoj aktivaciji, sticanje modernih znanja i veština i unapređenje svesti poslodavaca o značaju zapošljavanja osoba sa invaliditetom, što će direktno povećati zaposlivost na teritoriji grada Beograda.

Učesnici obuka će:

– Steći znanja i veštine koje poslodavci označavaju kao prednost pri zapošljavanju

– Obogatiti svoj CV

– Biti preporučeni poslodavcima koji se obraćaju Forumu mladih sa invaliditetom

– Steći nova poznanstva

– Dobiti radni materijal na obuci

Raspored održavanja obuka:

Učesnici se mogu prijaviti za jednu, nekoliko ili za sve navedene teme.

Datum Vreme Tema Predavač Lokacija
10.11.2016. 11h -15h Motivacija i samopouzdanje Delhaize Serbia In Centar
17.11.2016. 10h – 15h Tehnike upravljanja stresom Delhaize Serbia In Centar
24.11.2016. 11h – 15h Kako zadržati posao Delhaize Serbia In Centar

Poziv je upućen osobama sa invaliditetom sa teritorije Grada Beograda, a učešće na obukama je besplatno.

Svim učesnicima će biti obezbeđen ručak i osveženje.

O radionicama:

Motivacija i samopouzdanje: Stalno se borimo sa negativnim mislima, anksioznošću i strahom od budućnosti. Svako se povremeno suočava sa sumnjama, međutim, ono što razlikuje uspešene ljude je mogućnost da odbace takve misli i nastave da se kreću napred. Upravo to će biti tema ove radionice.

Tehnike upravljanja stresom: Stres možemo umanjiti ako organizujemo svoje vreme tako da znamo šta su prioriteti, koji problemi su rešivi a koje treba prihvatiti ili sačekati trenutak kada ćemo moći da ih rešimo, ako negativna očekivanja koja stvaraju dodatnu napetost i anksioznost razložimo i sagledamo koliko su realna i umanjimo ih tako što ćemo težiti pozitivnim ishodima.

Kako zadržati posao: Nalaženjem posla ne prestaje briga za sigurnošću. Masovna otpuštanja i smanjenje plata su samo neke od situacija na koje ne možete uticati. Ali ono što možete kontrolisati, kako biste smanjili mogućnost da upravo Vi ostanete bez posla, jeste svoje ponašanje. Na ovoj radionici dobićete savete koji će vam pomoći da sačuvate posao i zaštitite se od buduće nezaposlenosti.

                                                                     Kako se prijaviti?

 Da biste se prijavili za neku od obuka (ili za sve), potrebno je da popunite prijavni-formular koji Vam šaljemo u prilogu, ili da u tekstu e-mail-a navedete sledeće informacije:

Ime i prezime:

Godište:

Kontakt telefon:

E-Mail:

Obrazovanje:

Radno iskustvo:

Vrsta invaliditeta:

Za koju obuku/obuke se prijavljujete:

 Prijavu možete dostaviti elektronskim putem na e-mail: office@fmi.rs, a možete se prijaviti i putem telefona 011/ 32 20 632 (radnim danom, u periodu od 09-17 časova).  

 Rok za prijavu

Rok za prijavu na radionice je petak, 04.11.2016.

Program se realizuje uz podršku Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda.

Za sve dodatne informacije o programu možete se obratiti Forumu mladih sa invaliditetom putem telefona 011/ 32 20 632 (od 09:00h do 17:00h) ili putem e-mail-a office@fmi.rs . Osoba za kontakt je Tanja Milutinović.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content