Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Druga faza projekta „Četiri koraka ka jednakim mogućnostima“, Kragujevac

Realizacija druge faze projekta  „4 koraka ka jednakim mogućnostima“ započeta je i u Kragujevcu organizovanjem radionice.

Osnovni cilj jeste da se podigne aktivizam osoba sa invaliditetom i stakeholdera  (opština,preduzetnici,mediji,centri za socijalni rad, pravosuđe, školstvo, Nacionalna služba za zapošljavanje, Regionalne privredne komore, itd…) Na nivou lokalne zajednice. Očekivani rezultati odnose se na dobijanje znanja i informacija o sadržaju Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom, kao i na mogućnosti ostvarivanja prava, senzibilizaciju javnosti i veću zastupljenost problema OSI u lokalnim medijima.

Cilj projekta „4 koraka ka jednakim mogućnostima“  jeste i  formiranje savetovališta za sprečavanje diskriminacije osoba sa invaliditetom kao i utvrđivanje indikatora za praćenje i monitoring diskriminacije.  Potrebno je učiniti određene napore kako bi se , na taj način, uticalo na promenu svesti osoba sa invaliditetom sa jedne, kao i društva i institucija sa druge strane.

Na radionici u Kragujevcu, na kojoj je prezentovan Zakon o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom, izneto je i nekoliko slučajeva prepoznavanja diskriminacije od strane učesnika. Edukacija je, u tom smislu, bitan faktor koji će uticati na mogućnost ostvarivanja prava.

IMG_1139.jpg

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content