Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

AktivnostiI FMI u januaru 2009 godine

Prva faza projekta zapošljavanja osoba sa invaliditetom u kompanijske sisteme Delta Holdinga je završena,održavanjem edukacija za menadžere Delta Maxi-a.

Ova specifična edukacija se, pre svega , zasniva na upoznavanju sa osnovnim postulatima i dokumentima koja regulišu ovu oblast (UN Konvencija o pravima osoba sa invaliditetom, Zakon o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom itd.) kao i sa sposobnostima osoba sa različitim tipovima invaliditeta za razna radna angažovanja.

Naime, menadžeri moraju imati spoznaju koliko i u kojoj meri je sposobna radno angažovana osoba sa invaliditetom.

Forum mladih sa invaliditetom ostvario je uspešnu saradnju i sa Komercijalnom bankom što je rezultiralo potpisivanjem ugovora o poslovno – tehničkoj saradnji u okviru koga će se izvršiti adaptacija poslovnih jedinica ove banke kao i neophodna edukacija menadžera na podizanju svesti i znanja iz oblasti invaliditeta.

Forum mladih sa invaliditetom i u ovoj godini nastavlja sa realizacijom 3. faze projekta “ 4 koraka ka jednakim mogućnostima “ koji finansira Delegacija Evropske Komisije u Srbiji.

U okviru kancelarija FMI-a u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu otvorena su savetovališta u kojima se vrši prikupljanje potencijalnih slučajeva diskriminacije i njihovo pravno obrađivanje.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content