Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Trening ,,Digitalna pismenost“ realizovan u Novom Pazaru i Nišu

Nakon treninga ,,Digitalna pismenost“ u Beogradu realizovali smo i treninge u Novom Pazaru, od 25. do 27. marta, i u Nišu, od 08. do 10. aprila.

Društvene mreže danas predstavljaju najpopularniji oblik komunikacije i zabave na Internetu. Primena društvenih mreža je raznovrsna, od omogućavanja raznih oblika i načina komunikacije, pružanja informacija, mogućnosti vlastitog predstavljanja do pronalaska zaposlenja.

Učesnici treninga su bili u prilici da nauče kako mogu koristiti društvene mreže u službi marketinga i prodaje, kako da targetiraju publiku i postave oglas na društvenim mrežama. Nezaobilazna tema bila je i sigurnost u digitalnom okruženju i zaštita ličnih podataka. Poslednjeg dana programa učesnici su imali priliku da se upoznaju i sa najpopularnijim programima za dizajn, koji su veoma važni za kreiranje sadržaja koji privlači pažnju šire javnosti. Kroz teme programa, polaznici su dobili alate koji ih podstiču na aktivizam i aktivno uključivanje u digitalni prostor.

***

Projekat “Digitalna i medijska pismenost mladih sa invaliditetom/hendikepom” realizuje Forum mladih sa invaliditetom u partnerstvu sa Udruženjem studenata sa hendikepom, Udruženjem za mlade Srbije i Secons-grupom za razvojnu inicijativu. Saradnici na projektu su Ministarstvo omladine i sporta i Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije. Projekat je podržala Evropska unija u okviru “Civil Society Facility and Media Programme 2016-2017”

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content