Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Direktorka misije USAID-a u Srbiji posetila karijerni centar za osobe sa invaliditetom

Direktorka misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Srbiji dr Bruk Ajšam posetila je u petak 20.10.2023. godine Karijerni centar za osobe sa invaliditetom u Beogradu.

Tom prilikom, dr Bruk Ajšam prisustvovala je radionici Ličnog razvoja i u prijatnom razgovoru sa korisnicima i zaposlenima Foruma mladih sa invaliditetom upoznala se sa uslugama koje nudi karijerni centar.

Korisnici su podelili svoja iskustva o procesu traženja zaposlenja, ali i izazove sa kojima se suočavaju na tržištu rada. Razgovarali su i o tome šta poslodavci mogu da urade bolje kako bi promovisali i primenili inkluzivno zapošljavanje.

Korisnici su otvoreno govorili na koji način su usluge, koje su im dostupne u Karijernom centru, uticale na njihovo osnaživanje i profesionalne aspiracije.

Nakon iskrenog razgovora, koji  je obilovao primerima iz ličnog iskustva, učesnici su se zajedno fotografisali, kako bi poslali poruku osobama sa invaliditetom i poslodavcima da se registruju na portal za zapošljavanje i pronađu jedni druge, jer smo jedni drugima potrebni.

Karijerni centar otvoren je u okviru projekta “Posao po meri; Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom”, koji finansira USAID, a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom. Ostali partneri na projektu su Caritas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart Kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content