Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

FMI na TACSO konferenciji

Konferencija TASCO “ Održivost organizacija civilnog društva u IPA zemljama“ je tokom dva dana, 24. i 25. marta, okupila predstavnike organizacija civilnog društva (OCD) i vladinih institucija odgovornih za saradnju sa sektorom civilnog društva, kao i medija. I naša organizacija uzela je učešće na ovoj konferenciji.

Učesnici dolaze iz zemalja korisnica Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA): Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kosovo pod Rezolucijom 1244/99, Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija, Crna Gora, Srbija i Turska.

Konferenciju je otvorio gospodin Božidar Ðelić, potpredsednik Vlade Republika Srbiji, gospodin Adriano Martins, zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, i gospodin Palle Vestergaard, TACSO vođa tima.

Neke od specifičnih ciljeva ove regionalne konferencije su: pružanje uvida u različite aspekte održivosti, prikaz najbolje prakse, uvid u iskustva OCD održivosti u IPA zemljama i novim članicama EU, razvijanje nacionalnih  tačaka održivosti, kao i dalja diskusija i doprinos održivosti OCD.
Ova konferencija se održava u trenutku kada održivost OCD predstavlja jedno od najhitnijih pitanja sa kojima se suočava treći sektora. Trenutno u zemljama u regionu tradicionalni strani donatori se povlači, ili se smanjuje njihov nivo podrške, čime se povećava znacaj izazova dugoročne održivosti.
{gallery}TACSO/TACSO{/gallery}

 

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content