Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

FMI u studijskoj poseti Sloveniji

Predstavnici Foruma mladih sa invaliditetom zajedno sa predstavnicima nacionalne službe za zapošljavanje boravili su od 08. do 12.11.2010. godine u studijskoj poseti Sloveniji gde su bili gosti zavoda Papilot iz Ljubljane.

Ova poseta jedna je od planiranih aktivnosti koje se sprovode u okviru projekta Progress na kome su partneri NSZ, FMI i Papilot, a  čiji je cilj da se neke tehnike zapošljavanja teže zapošljivih grupa koje se uspešno primenjuju u Sloveniji primene i u Republici Srbiji.

Delegacija je posetila socijalno preduzeće u Nazarju gde je na praktičnom primeru stekla uvid u proces rehabilitacije i socijalne ukljućenosti osoba sa invaliditetom. Takođe, svakodnevnim trening- programima omogučeno je članovima delegacije iz Republike Srbije da steknu nova zna zanja i iskustva po pitanju zapošljivosti osoba sa invaliditetom.

Sledeće značajne aktivnosti na ovom projektu jesu petonedeljne edukacije zaposlenih u Nacionalnoj službi za zapošljavanje i predstavnika organizacije Forum mladih sa invaliditetom.

{gallery}slovenija/slovenija{/gallery}

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content