Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Forum mladih sa invaliditetom u programu Znanjem do posla

Forum mladih sa invaliditetom, koji pruža usluge poslodavcima u procesu zapošljavanja osoba sa invaliditetom, uključen je u program „Znanjem do posla“ i učestvovao je na Info danima koji su se u okviru ovog programa organizovali u cilju promocije novog javnog poziva za poslodavce.

Pre dve godine, Forum je počeo saradnju sa NIRAS-om u okviru koje je unapredio svoje usluge ka poslodavcima u procesu zapošljavanja osoba sa invaliditetom, i to formalizovao osnivanjem prve Mreže poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom u Srbiji.

Povodom predstavljanja novog Javnog poziva za poslodavce – Trening platforma za obuke na radnom mestu, u okviru pomenutog programa „Znanjem do posla“, NIRAS je organizovao Info dane u 6 gradova u Srbiji: Užice, Pirot, Kragujevac, Kraljevo, Čačak i Šabac,  na kojima je pozvao kompanije koje žele da obuče mlade ljude koji traže posao, da se priključe projektu u okviru koga će im biti omogućena pomoć u izboru, obukama i zapošljavanju novih radnika. Učestvovanjem na Info danima, Forum je prisutnim poslodavcima predstavio svoje usluge za podršku zapošljavanju osoba sa invaliditetom kroz ovaj program.

Projekat ,,Znanjem do posla“ realizuju Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije i projekat ima za cilj stvaranje preduslova za brže zapošljavanje mladih. Cilj projekta „Znanjem do posla“ je povećanje zaposlenosti kroz zapošljavanje mladih posredno brži, održivi i inkluzivni ekonomski razvoj Srbije.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content