Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Forum mladih sa invaliditetom učestvovao na konferenciji ,,Game changers-in persuit of balance“

Konferencija ,,Game Changers – in persuit of balance“ održana je od 9. do 11. februara u organizaciji Centra za istraživanje i razvoj društva IDEAS a u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i ambasadom Velike Britanije u Beogradu.

Cilj konferencije bio je podsticanje dijaloga između relevantnih političkih aktera, privrednih lidera, kreatora politika, aktivista civilnog društva i predstavnika međunarodne zajednice kroz trodnevni intenzivni dijalog o budućnosti socijalne i ekonomske pravde.

Na trodnevnoj konferenciji je govorilo više od 40 panelista i panelistkinja među kojima su ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, šefica Predsedništva UNHCR-a u Srbiji Francesca Boneli, ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Sian MacLeod.

Na panelu posvećenom osobama sa invaliditetom govorili su: Mikica Budimirović – direktor Doma za odrasla invalidna lica u Zemunu, Jovana Krivokuća Milovanović – Izvršna direktorka Foruma mladih sa invaliditetom i Vladimir Milenković Hr partner iz A1 Srbija.

Ovaj panel imao je za cilj da iz različitih perspektiva sagleda trenunte izazove, ali i da pruži primere dobre prakse u zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Na panelu su pruženi konkretni inputi državi i kompanijama kako da unaprede zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Zaključci svih panela biće ukratko predstavljeni i distribuirani kompanijama i državnim institucijama kako bi se povećala vidljivost i unapredila odgovornost kompanija u zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content