Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti /

Forum mladih sa invaliditetom učestvovao na Sednici saveta za društveno odgovorno poslovanje Privredne komore Srbije

U četvrtak, 13.10.2022. godine održana je Sednica saveta za društveno odgovorno poslovanje Privredne komore Srbije koja ima za cilj promociju odgovornog načina poslovanja, ostvarivanje dijaloga sa predstavnicima državnih organa i institucija, i pružanje informacija o mogućnostima angažovanja u oblasti društveno odgovornog poslovanja.

Forum mladih sa invaliditetom imao je priliku da na ovoj sednici predstavi planirane aktivnosti za naredne četiri godine. U okviru planiranih aktivnosti Forum će raditi na ekonomskom osnaživanju i na unapređenju zapošljivosti osoba sa invaliditetom u partnerstvu sa organizacijama Karitas Srbije, Fondacijom Ana i Vlade Divac, Smart kolektivom i Centrom za samostalni život osoba sa invaliditetom. Pored toga, Forum mladih sa invaliditetom je predstavio i strategiju o saradnji sa institucijama, državnim organima i privatnim sektorom sa ciljem unapređenja položaja osoba sa invaliditetom na tržištu rada.

Pored Foruma mladih sa invaliditetom, sednici su prisustvovali i: Srpski filantropski forum i Fondacija Ana i Vlade Divac koji su predstavili svoju kampanju ,,Spasimo hranu, spasimo humanost“, Udruženje preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom koje je predstavilo nalaze istraživanja ,,Efikasnost primene Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji osoba sa invaliditetom“, Centar savremene politike koji je predstavio nalaze istraživanja ,,Izveštaji o održivom poslovanju za 50 najvćih kompanija u Srbiji (sa posebnim osvrtom na ESG) i Two N Kids Furniture & Decor kompanija koja je dobitnik Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje Đorđe Vajfert 2020. 

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content