Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Ka socijalnom preduzetništvu

Organizacija Forum mladih sa invaliditetom prošle godine je počela da razvija koncept socijalnog preduzetništva u Srbiji. U okviru projekta Socijalno preuzetništvo osoba sa invaliditetom Forum je u saradnji sa partnerima (biro za društvena istaživanja) ispitao mogućnosti razvijanja modela socijalog preduzetništva.

Projekat “Socijalno preduzetništvo osoba sa invaliditetom” u partnerstvu sa Biroom za društvena istraživanja. Projekat se sastojao iz dve faze, gde se u prvoj fazi izvršila obuka 10 članova Foruma mladih sa invaliditetom za rad u određenim istraživačkim delatnostima, a u drugoj ,primena stečenog znanja u konkretnom istraživanju:

“Ispitivanje potencijala za socijalno preduzetništvo osoba sa invaliditetom”, tj. Sagledavanja stanja i mogućnosti za socijalno preduzetništvo u organizacijama osoba sa invaliditetom, zaštitnim radionicama i privatnim invalidskim preduzećima u pet okruga Srbije.

– lokacija: Beograd, Subotica, Valjevo, zaječar, Novi Sad.

– najznačajniji rezultati projekta: osposobljavanje 10 članova Foruma mladih sa invaliditetom za rad u određenim istraživačkim delatnostima, te su oni sada u mogućnosti da svoja znanja upotrebe i primene i u drugim istraživačkim projektima, ali i projektima sa komercijalnim klijentima.

Sa druge strane ispitan je potencijal za socijalnim preduzetništvom organizacija osoba sa invaliditetom, zaštitnih radionica, desova i privatnih invalidskih preduzeća, a Ministarstvo rada i socijalne politike dobiće je u formi publikacije (u pripremi) dragocen i relevantan nalaz istraživanja o modelima socijalnog preduzetništva sa realnom perspektivom održivosti.

Forum mladih sa invaliditetom je bio nosilac projekta.

{gallery}soc_pred{/gallery}

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content