Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Održana škola socijalnog preduzetništva

U periodu od 02. do 07. decembra 2012. godine, u Vrnjačkoj Banji, održana je Škola socijalnog preduzetništva. Dvadeset odabranih polaznika steklo je znanja iz oblasti socijalnog preduzetništva, poslovnog planiranja i izrade poslovnog plana na osnovu sopstvene ideje; uz stručnu podršku trening eksperta Aleksandre Grubin.

Trening program omogućio je sticanje znanja i veština za preduzetnički način rada i razmišljanja pomoću različitih modula, kao što su socijalno preduzetništvo, marketing i plan prodaje, izrada poslovnog plana, finansije i potrebna sredstva.  Ovim putem polaznici su ovladali ključnim alatima za razvoj i testiranje njihove poslovne ideje.

Kroz ovu obuku, potencijalni preduzetnici su se osnažili i edukovali za realizaciju socijalnog preduzetništva, kao i za kreiranje mehanizama sinergije i partnerstava između svih sektora, što omogućava održiv rast novootvorenih socijalnih preduzeća. Budući socijalni preduzetnici imaju priliku da postanu pokretačka snaga za lokalni razvoj i da kroz realizaciju svojih biznis planova poboljšaju položaj marginalizovanih grupa u svojoj sredini.

Škola socijalnog preduzetništva realizovana je u okviru projekta „Platforma za socijalno preduzetništvo“, uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Republici Srbiji.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content