Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Održana završna konferencija projekta „Radna praksa za mlade sa invaliditetom“

U četvrtak, 21. juna, Forum mladih sa invaliditetom održao je završnu konferenciju projekta “Radna praksa za mlade sa invaliditetom”. Projekat je realizovan u partnerstvu sa Delta Holdingom, dok su saradnici na projektu Nacionalna služba za zapošljavanje, Unija poslodavaca Srbije i Univerzitetski centar za studente sa hendikepom.

Tokom trajanja projekta, 10 kompanija je raspisalo 15 praktikantskih pozicija, te je 15 mladih dobilo priliku da stekne radno iskustvo kroz tromesečnu praksu.

Konferencija je okupila sve značajne aktere za ovu temu: predstavnike civilnog, poslovnog i javnog sektora, predstavnike međunarodnih organizacija, kao i mlade koji su u potrazi za svojim mestom na tržištu rada.

Na konferenciji su govorili partneri i saradnici na projektu, a svoje iskustvo sa prisutnima podelili su praktikanti, Lazar i Nevena, kao i poslodavci koji su učestvovali u projektu. Video snimak sa konferencije mozete pogledati ovde.

Kompanije koje su učestvovale u projektu su: Delta Holding, Delhaize Serbia, Delta Holding – Delta Motors, Societe Generale Banka Srbija, Elektroprivreda Srbije, Srbija Kargo, Wurth, Ernst & Young, Nestle Adriatic S, Društvo „Zaštitne radionice“ doo Beograd.

Projekat je podržan od strane Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, u okviru tematske grant šeme „Podrška inovativnim pristupima povećanja zapošljavanja i zapošljivosti mladih“, koji predstavlja deo projekta „Podrška sprovođenju Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike u Republici Srbiji sa fokusom na politiku zapošljavanja i povećanja zapošljivosti mladih” („Inicijativa za zapošljavanje mladih“) kojeg finansijski podržava Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (Swiss Agency for Development and Cooperation – SDC) pod nazivom „Znanjem do posla – E2E“.


Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content