Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Održani Info seminari “Sport osoba sa invaliditetom: Zašto je važno motivisati mlade?”

U oktobru mesecu, Forum mladih sa invaliditetom i Savez košarkaša u kolicima Srbije održali su Info seminare u Nišu (14.10), Beogradu (20.10) i Novom Sadu (21.10.2014) na temu kako motivisati mlade osobe sa invaliditetom da se bave sportom. Na Info seminaru predstavljene su mogućnosti za bavljenje sportom za mlade osobe sa invaliditetom i pokrenuta diskusija kako bi se postojeća situacija u ovoj oblasti u određenim regionima u Srbiji mogla unaprediti. Gosti su bili istaknuti sportisti i stručnjaci iz oblasti sporta osoba sa invaliditetom, koji su svojim znanjem i iskustvom ukazali na prednosti i mogućnosti aktivnog bavljenja sportom za osobe sa invaliditetom.

Takođe, najavljeni su i sportski događaji, kao naredna faza projekta, na kojima će biti predstavljeni sportovi osoba sa invaliditetom svim zainteresovanim akterima.

Info seminari su realizovani u okviru projekta „Sportska inkluzija”, koji sprovode partnerske organizacije Forum mladih sa invaliditetom i Savez košarkaša u kolicima Srbije. Projekat finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content