Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Omladinska konferencija o medijskoj i digitalnoj pismenosti iz ugla mladih sa invaliditetom/hendikepom i njihovih zajednica „#Menjaj_zajednicu“

Dragi i drage,

Uz aktuelna dešavanja u zemlji i svetu, velikoj količini informacija koje dolaze sa različitih strana, sve većem broju izvora koji plasira vesti i informacije, ali i sve bržem razvoju digitalnog sveta koji ide korak uz korak sa potrebama savremenog čoveka, nije lako prepoznati relevantne izvore i informacije, biti uvek u toku, ovladati svim mogućnostima koje nam internet nudi, i uz sve to, imati vremena za one svakodnevne, obične, ali ključne stvari.

Zašto je važno raditi na sebi i ulagati u svoje znanje i veštine?

Kako se mladi bore sa infodemijom?

Da li mladi sa invaliditetom/hendikepom mogu da #MenjajuZajednicu i na koji način? Na koga mogu da se oslone?

Želimo da zajedno promislimo o položaju mladih sa invaliditetom/hendikepom u kontekstu razvoja medijske i digitalne pismenosti, u svetu čija je najveća briga – pandemija koronavirusa.

Tom prilikom za vas organizujemo online Omladinsku konferenciju o medijskoj i digitalnoj pismenosti iz ugla mladih sa invaliditetom/hendikepom, koja se održava u četvrtak, 19.11. sa početkom u 13h. Događaj će se emitovati direktno na Facebook-u putem linka https://www.facebook.com/forum.fmi.rs/posts/3787854837899520, kao i na YouTube kanalu Foruma mladih sa invaliditetom https://www.youtube.com/channel/UCldD2gXnbJBvIs3wCnbFnHA.

Naše facilitatorke programa, Lana Nikolić i Marija Stevuljević, sa panelistima će diskutovati o položaju mladih sa invaliditetom/hendikepom u kontekstu prava na informisanje, lažnih vesti i „infodemije”, kao i o dobrim praksama na lokalnom nivou. Tokom konferencije, svi zajedno učestvovaćemo u završnoj ilustraciji događaja koju će nam, nakon poslednje diskusije, predstaviti umetnica Jelena Jaćimović – Jaćim. Pridružite nam se!

Pozivamo vas da pogledate POZIVNO PISMO i AGENDU događaja.

Projekat „Digitalna i medijska pismenost mladih sa invaliditetom/hendikepom” realizuju udruženja Forum mladih sa invaliditetom, Udruženje studenata sa hendikepom, Secons – grupa za razvojnu inicijativu i Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava.

Saradnici na projektu su Ministarstvo omladine i sporta i Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

Projekat je podržala Evropska unija u okviru „Civil Society Facility and Media Programme 2016-2017”.

Događaj je pristupačan osobama sa invaliditetom/hendikepom, sa obezbeđenim tumačenjem na srpski znakovni jezik

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content