Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Postavljanje prilazne rampe na pozorištu „Joakim Vujić“

Dana 23.06 2009. godine puštena je u funkciju prilazna rampa na pozorištu Joakim Vujić u Kragujevcu. Ova akcija predstavlja plod inicijative koju je pokrenula Organizacija Forum Mladih sa Invaliditetom zajedno sa predstavnicima javnog sektora koja ima za cilj adaptaciju  što većeg broja objekata kako bi oni bili pristupačni za korisnike kolica.

Finansijsku podršku za izradu i postavljanje iste pružilo je Ministarstvo Rada i Socijalne Politike. Takođe, ovu akciju podržali su i  predstavnici Grada Kragujevca, odnosno Gradski sekretarijat za dečiju i socijalnu zaštitu.

Imajući u vidu rezultate istraživanja sprovedenog u okviru projekta “4 koraka ka jednakim mogućnostima” koji upućuju na činjenicu da  56% osoba sa invaliditetom ne učestvuje u kulturnomživotu, pre svega zbog nepristupačnosti kulturnih institucija, Forum Mladih sa Invaliditetom pokrenuo je inicijativu za prilagođavanjem što većeg broja kulturnih objekata.

Prva akcija započeta je u pozorištu Joakim Vujić u Kragujevcu, gde je uz podršku Ministarstva rada i socijalne politike postavljena prilazna rampa koja omogućuje nesmetan ulazak u ovaj objekat.

Prilaznu rampu u funkciju pustio je gospodin Vladimir Pesić¦, pomoćnik Ministra za rad i socijalnu politiku, uz prisustvo člana graskog veća zaduzenog za socijalnu zaštitu g-đice Slavice Saveljić.

Ovo je samo prva u nizu aktivnosti koje će se realizovati u narednom periodu na polju pristupačnosti u gradu Kragujevcu.

{gallery}Postavljenje prilazne rampe{/gallery}


Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content