Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji između FMI i kompanija „Delta Maxi“ i „Delta Sport“

Forum mladih sa invaliditetom (FMI) i kompanije Delta Maxi i Delta Sport pokrenuli su projekat zapošljavanja osoba sa invaliditetom (OSI) u sisteme Delta Maxi i Delta Sport. Projekat će biti realizovan pod pokroviteljstvom i u koordinaciji sa DeltaHumanitarnim Fondom. Ugovor o saradnji potpisali su izvršni direktor FMI Željko Ilić, generalni direktor Delta Maxi grupe Dragan Filipović i generalni direktor Delta Sporta Goran S. Karić.

To je prvi ugovor u Srbiji kojim se uspostavlja trajna saradnja između biznis i nevladinog sektora u cilju afirmisanja socijalne uključenosti osoba sa invaliditetom i njihovog zapošljavanja.

Pre početka radnog angažmana osoba sa invaliditetom, zaposleni u sistemu Delte proći će stručnu edukaciju i pripremu za rad sa pomenutom populacijom kako bi integracija OSI u postojeČi radni ambijent bila što uspešnija, a mogućnost diskriminacije bila sprečena. Već je obavljen izbor poslovnih jedinica koje su u potpunosti pristupačne osobama sa invaliditetom , kao i onih na kojima će biti obavljene dodatne adaptacije.

U početnoj fazi realizacije ovog projekta osobe sa invaliditetom moći će da se zaposle na radnim pozicijama u nekoliko sektora: administrativnom, IT sektoru i u direktoj prodaji. Izabranim kandidatima biće obezbežen isti pravni status, mogućnost napredovanja i dodatnog usavršavanja kao i svim ostalim zaposlenima u sistemima Delta Maxi i Delta Sport.

„Potpisavanje ovog ugovora između kompanije i organizacije civilnog društva je pionirski korak kojim konačno ulazimo u period kada će partnerstva između biznis i nevladinog sektora biti primer dobre prakse na obostranu korist. Za našu organizaciju čast je i zadovoljstvo da sarađujemo sa kompanijom Delta i nadamo se uspešnoj realizaciji zajedničkog projekta koji će značajno poboljšati položaj osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji. Takođe, moramo istaći da će naša organizacija u narednom periodu dalje razvijati saradnju sa biznis sektorom“, rekao je izvršni direktor Foruma mladih sa invaliditetom, Željko Ilić.

„Kompanija Delta Maxi uključivanjem u ovaj projekat pre usvajanja Zakona o zapošljavanju osoba sa invaliditetom pokazuje da je društveno odgovorna kompanija koja deluje proaktivno. Uspostavljena saradnja samo je deo usvojene šire strategije delovanja u cilju poboljšanja opšteg društvenog ambijenta. Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo deo projekta koji će sigurno doprineti da se široka populacija osoba sa raznim vrstama invaliditeta konačno uključi u normalne tokove života“ , izjavio je generalni direktor Delta Maxi grupe, Dragan Filipović.

“Kompanija Delta Sport je u svom dosadašnjem poslovanju posebnu pažnju posvećivala mladima i ugroženim kategorijama stanovništva, svojim zaposlenima, životnom okruženju i zdravim vrednostima. Činjenica da smo zajedno sa Delta Maxi-jem i Delta Humanitarnim Fondom, pionirski ušli u projekat zapošljavanja osoba sa invaliditetom pokazuje da nastojimo da etikom svog poslovanja ostvarimo poziciju odgovornog člana društvene zajednice kojoj pripadamo. Zapošljavanjem osoba sa invaliditetom želimo da pokažemo da činimo sve da stvorimo jednake uslove za život i rad svih građana ali i da budemo primer drugim kompanijama.”, izjavio je generalni direktor Delta Sporta, Goran S. Karić.


Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content