Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Poziv za poslodavce za učešće u drugom ciklusu programa „Radna praksa za mlade sa invaliditetom“

 

Forum mladih sa invaliditetom poziva poslodavce sa teritorije Grada Beograda da se prijave za program „Radna praksa za mlade sa invaliditetom“, koji za cilj ima unapređenje zapošljivosti mladih sa invaliditetom kroz razvoj i primenu programa radne prakse.

Očekivani rezultati se odnose na uvećane mogućnosti za zaposlenje za mlade sa invaliditetom i sticanje novih znanja i veština putem pohađanja prakse, dok će, sa druge strane, poslodavci imati na raspolaganju pilotiran model prakse za mlade sa invaliditetom, uz primenu inkluzivnih procedura, bez opterećenja za svoj budžet. Program prakse je razvijen kroz saradnju predstavnika poslovnog, civilnog i državnog sektora, sa iskustvom u oblasti zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

 

Faze programa uključuju:

  1. Edukativni program za poslodavce u cilju upoznavanja sa sposobnostima/mogućnostima osoba sa invaliditetom (pojam invaliditeta, vrste invaliditeta, komunikacija, terminologija, prilagođavanja radne sredine, inkluzivni procesi).
  2. Realizacija radne prakse u trajanju od 2 meseca

Period prakse 19.11.2018-19.01.2019. (moguća su odstupanja od navedenih datuma, zavisno od mogućnosti poslodavca)

 

Prilikom prijave, poslodavci bi trebalo da identifikuju jednu ili više radnih pozicija za mlade praktikante sa invaliditetom. Projektni tim će objaviti konkurs za praktikante, i pružiti podršku poslodavcima za odabir kandidata. Realizacija prakse je bez finansijskih troškova po poslodavce, Forum mladih sa invaliditetom će pokrivati troškove prevoza i toplog obroka za praktikante. Takođe, Forum mladih sa invaliditetom će pružati stručnu podršku poslodavcima tokom čitavog trajanja programa.

Tokom prvog ciklusa programa (oktobar 2017-jul 2018) 15 mladih sa invaliditetom je pohađalo tromesečni program prakse u 10 kompanija.

Program se realizuje u Beogradu.

 

Rok za prijavu je četvrtak, 11. oktobar 2018.

Zainteresovani poslodavci treba da popune prijavni formular koji se nalazi ovde.

 

Kontakt osoba za sve dodatne informacije je Jovana Krivokuća-Milovanović (kontakt telefon: 0692707131, mail: jovana.krivokuca@fmi.rs).

Projekat „Radna praksa za mlade sa invaliditetom“ sprovodi „Forum mladih sa invaliditetom“, finansira: Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

 

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content