Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Projekat

Inkluzivna akademija

Naziv projekta:

Inkluzivna akademija

Donator:

Societe Generale banka

Vreme trajanja projekta:

mart 2017 – septembar 2017; decembar 2015 – jun 2016; oktobar 2014 – maj 2015; oktobar 2013 – jun 2014; oktobar 2012 – jun 2013; novembar 2011 – jun 2012.

Partneri:

/

Program „Inkluzivna akademija“ realizuju Forum mladih sa invaliditetom i Societe Generale banka od kraja 2011. godine, a nastao je kao odgovor na potrebu za osnaživanjem osoba sa invaliditetom na tržištu rada, unapređenje kompetencija i jačanje konkurentnosti. Inkluzivna akademija predstavlja prvi projekat profesionalne integracije i dokvalifikacije osoba sa invaliditetom u Srbiji koji sprovodi kompanija u saradnji sa udruženjem građana.

Aktivnosti u realizaciji programa za cilj imaju unapređenje znanja i veština osoba sa invaliditetom, kroz edukativne programe i radionice, koje kao volonteri sprovode zaposleni Societe Generale Banke, kao i tim Foruma mladih sa invaliditetom. Ovakvim konceptom edukacije, uz besplatne kurseve engleskog jezika i računara, zainteresovane osobe sa invaliditetom dobijaju mogućnost profesionalnog usavršavanja i dokvalifikacije, a ujedno i povećavaju svoje šanse za zapošljavanje. Mnogi polaznici zahvaljujući ovom programu dobijaju mogućnost radne prakse u banci, a veliki broj polaznika nakon završetka programa obuke pronalazi zaposlenje.

Povezane vesti:
Nema povezanih vesti za ovaj projekat...
Donatori:
Inkluzivna akademija
Skip to content