Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Promocija „Biltena pristupačnosti“, Novi Sad

Dana 21.04.2008 godine održana je promocija Biltena pristupačnost 2007/08, u kancelariji Foruma mladih sa invaliditetom u Novom Sadu.

Projektom nazvanim “Kako kroz Srbiju” , Forum mladih sa invaliditetom izradio je “Bilten pristupaćnost 2007/08” kao vodič kroz sve objekte pristupačne za osobe sa invalidtitetom/hendikepom, kako iz inostranstva ,tako i iz Srbije.

U izradi biltena učestvovali su članovi Foruma mladih sa invaliditetom koji su svojim angažovanjem doprineli boljem upoznavanju svih kulturnih, sportskih, ugostiteljskih i  drugih objekata, koji su prilagođeni za samostalno kretanje osoba sa invaliditetom/hendikepom.

Jedan od ciljeva izrade ovog biltena jeste i ukazivanje na problem pristupačnosti kako u javnim institucijama, tako i u drugim objektima raznih namena od kojih se očekuje da se u što kraćem periodu prilagode evropskim standardima pristupačnosti.

Promociji su prisustvovali mnogobrojni novinari kao i veliki broj štampanih i tv medija.

Takođe je prisustvovao i pomoćnik ministra gospodin Vladimir Pešić koji se obratio svim prisutnima da će sa zadovoljstvom pomoći u daljim izradama projekata sa ciljem bolje pristupačnosti osoba sa invaliditetom.

Pored gdin-a Vladimira Pešića prisutnima su se obratili i Aleksandar Jovanović, predsednik pokrajinskog odbora, kao i Željko Ilić, izvršni direktor Foruma mladih sa invaliditetom.

{gallery}promocija_biltena_ns{/gallery}

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content