Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Promocija CDMS

Konferencija za medije 25.03.2008 god. U Poslovnom Centru Ušće, u organizaciji CDMS – Mreža organizacija osoba sa različitim tipovima invaliditeta/hendikepa Srbije.

CDMS je prva mreža organizacija osoba sa invaliditetom /hendikepom u Srbiji koje zastupaju Cross disabilty filozofiju Organizacije koje su u svom dosadašnjem radu dale značajan doprinos poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom /hendikepom, Forum mladih sa invaliditetom- FMI , Centar za razvoj inkluzivnog društva-CRID, Udruženje slepih i slabovidih Srbije „Beli štap“, Udruženje studenata sa hendikepom- USH.

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti grada Beograda i Organizacija „Iz kruga“ su formirale Mrežu organizacija osoba sa različitim tipovima invaliditeta/hendikepa Srbije – CDMS.

U vrlo kratkom periodu novoosnivačkoj mreži se priključuje još šest organizacija koje su na Konferenciji potpisale protokole o saradnji.

Ovo je jedan vrlo značajan momenat koji ukazuje da samo zajedničkom saradnjom, razmenom informacija i ovakvim umrežavanjem smo sigurni da ćemo postići puni efekat i doprineti promovisanju osnovnih vrednosti i principa za koje se mreža zalaže.

Misija CDMS je zalaganje za koncept jednakih mogućnosti, poštovanje ljudskih prava i različitosti, saradnja sa svim relevantnim društvenim subjektima i primena socijalnog modela pristupa invaliditetu/ hendikepu.

Pročitajte Obaveštenje za medije.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content