Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Poziv za edukativni program „Kako razumeti i čitati medije“ – Niš

„Kako razumeti i čitati MEDIJE“

Kultura medijske pismenosti

Niš

12.06. do 14.06.2019.

 

Pozivamo mlade iz Nišavskog, Pirotskog, Jablaničkog, Topličkog, Rasinskog, Pčinjskog ili Zaječarskog okruga, da se prijave na edukativni program na temu medijske pismenosti.

O PROGRAMU

Medijska pismenost je sposobnost pristupa, analize, procene i kreiranja medijskog sadržaja. Medijski pismeni mladi bolje razumeju poruke koje dobijaju od televizije, radija, interneta, novina, časopisa, knjiga, bilborda, video igara, muzike i svih drugih oblika medija.

Medijska pismenost razvija tehničke (sposobnost pristupa medijima), kritičke (razumevanje medijskih sadržaja, sposobnost njihovog tumačenja i kritičkog vrednovanja) i praktične veštine (sposobnost stvaranja medijskih poruka). Ove veštine omogućavaju da mediji budu shvaćeni na pravi način, bez stereotipa, i prihvaćeni u društvu koje ih pažljivo i kritički posmatra.

Teme programa:

  • Zašto je važna medijska pismenost
  • Funkcije medija
  • Fake News
  • Uređivačka politika medija i selekcija sadržaja
  • Uloga regulatornih tela
  • Provera izvora informacija i analiza sadržaja
  • Televizija kao prozor u svet – novinarski žanrovi

Agendu programa možete pronaći OVDE.

Mesto održavanja: Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Pariske komune bb, Niš

Učešće na programu je besplatno. Forum mladih sa invaliditetom snosi sve troškove obuke i organizuje ručak i kafe pauze.

KAKO SE PRIJAVITI?

Da biste se prijavili za učešće u programu potrebno je popuniti prijavni formular.

Prijavni formular se šalje na e-mail adresu: prijave@fmi.rs .

Rok za podnošenje prijava je 07. jun 2019. godine.

Za sve dodatne informacije o programu možete se obratiti Forumu mladih sa invaliditetom putem telefona 011 32 20 632 (od 09:00h do 17:00h) ili putem mail-a  prijave@fmi.rs .

 

O PREDAVAČU:

Maša Đorđević je diplomirala Novinarstvo na Fakultetu politički nauka u Beogradu, na kome je potom završila i master studije. Prethodno je završila srednju – umetničku školu Artimedia i stekla zvanje saradnika u dramskoj nastavi. Novinar istraživač je u Centru za profesionalizaciju medija i medijsku pismenost.

Pred kamere je stala prvi put u trećem razredu osnovne škole, kada je vodila dečje i tinejdžerske emisije, i već tada je osetila magiju televizije. Novinar je i autor emisija „Budi i ti IT“ i „Karijera“ na Link televiziji, prvoj internet televiziji u Srbiji. Učestvovala je u realizaciji emisija na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Uređivala je emsiju „Javna odbrana“ i bila deo kulturno – umetničke redakcije RTS-a. Maša je predavač na radionicama za javni nastup u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Beograda. PR je Art studija „Mali Monmartr“ u Beogradu i letnjeg – filmskog kampa za decu „Mia Patria“. Donedavno je bila PR Centra za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih. Pisala je za web portal Before After i Beogradske novine – časopis za urbanu kulturu. Konferensje je svečanosti Fakulteta političkih nauka, GO Savski Venac i voditelj dodele književne nagrade Isidora Sekulić u Skupštini grada. U školi za talente je više od deceniju realizovala brojne emisije, predstave i istraživanja. Edukator je novinarskih i radionica za javni nastup.

Projekat “Digitalna i medijska pismenost mladih sa invaliditetom/hendikepom” realizuje Forum mladih sa invaliditetom u partnerstvu sa Udruženjem studenata sa hendikepom, Udruženjem za mlade Srbije i Secons-grupom za razvojnu inicijativu. Saradnici na projektu su Ministarstvo omladine i sporta i Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije. Projekat je podržala Evropska unija u okviru “Civil Society Facility and Media Programme 2016-2017”

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content