Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Rezultati konkursa za unapređenje servisa podrške za osobe sa invaliditetom – Kikinda

Na osnovu pristiglih projektnih predloga udruženja sa teritorije opštine Kikinda u periodu od 12. do 25. decembra 2013. godine, Komisija za izbor projekata imenovana od strane Foruma mladih sa invaliditetom donela je odluku o podršci projekta “„Razlike nas spajaju“ podnetom od strane Udruženje roditelјa i građana dece sa posebnim potrebama “Naša kuća Kikinda“. Projektnim aktivnostima uspostaviće se servis psihosocijalne podrške porodici.

Cilj konkursa je poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom unapređenjem sistema podrške za uključivanje u društvene i ekonomske tokove zajednice.

Konkurs je raspisala organizacija Forum mladih sa invaliditetom u okviru projekta “Održivi servisi podrške za osobe sa invaliditetom” koji sprovodi u partnerstvu sa Udruženjem građana Šansa, Centrom za razvoj inkluzivnog društva (CRID) i Udruženjem građana Perspektive, a uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije. Saradnici na projektu su Republički zavod za socijalnu zaštitu, Nacionalna služba za zapošljavanje, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Mreža RC i CSU Srbije-Udruženje Regionalnih centara i Centara za stručno usavršavanje.

Na osnovu potpisanog Memorandum o saradnji, opština Kikinda je podržala Konkurs i aktivnosti u cilju uspostavlјanja servisa podrške (socijalne usluge) za osobe sa invaliditetom na lokalnom nivou kako bi se uspostavio još jedan mehanizam za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom.

 Lista pristiglih projektnih predloga.

 

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content