Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Škola primene informaciono-komunikacionih tehnologija

Forum mladih sa invaliditetom je organizovao edukativni program “Škola primene informaciono-komunikacionih tehnologija: Jačanje kapaciteta organizacija osoba sa invaliditetom za primenu informaciono-komunikacionih tehnologija“. Ova jednodnevna edukacija se održala u 5 gradova u Srbiji: u Užicu 24. januara, u Beogradu 31. januara, Kragujevcu 12. februara, Nišu 21. februara i Novom Sadu 28. februara 2014. godine.

Partner na projektu bio je In Centar – Centar za inkluziju, inovaciju i integraciju, a projekat se realizovao uz podršku  Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Osnovni cilј programa bio je povećanje samostalnosti i društvene i ekonomske uklјučenosti osoba sa invaliditetom, kroz implementaciju edukativnih aktivnosti za praktičnu primenu informaciono-komunikacionih tehnologija u svakodnevnom radu. Program je prvenstveno namenjen organizacijama koje zastupaju osobe sa invaliditetom, kako bi unapredile postojeće promotivne i prezentacione mehanizme, ali i drugim akterima na lokalnom nivou koji se bave unapređenjem položaja osoba sa invaliditetom.

 

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content