Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Dodeljena priznanja „Zvezde Beograda”

Na dodeli priznanja „Zvezde Beograda” u Starom dvoru petnaest organizacija civilnog društva dobilo je nagrade za svoje projekte, koji su ocenjeni najboljim u 2011, a koje je finansirao grad Beograd. Dobitnicima su priznanja uručili gradski sekretari, direktori agencija i kancelarija koje sprovode javne konkurse za dodelu sredstava udruženjima. Dodelu priznanja, drugu godinu zaredom, organizuje Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima.

– Grad Beograd je tokom ove godine podržao više od 300 projekata udruženja u različitim oblastima i dodela ovog priznanja, između ostalog, predstavlja simboličan vid podrške i podsticaj u afirmisanju dijaloga i osnaživanju partnerstva civilnog društva i institucija grada Beograda. U proteklom periodu stvorili smo preduslove kako bi civilno društvo uticalo na procese donošenja odluka i formiranje javnih politika. Strategija podrške razvoju civilnog društva, koja je u proceduri donošenja u Skupštini grada Beograda, i nedavno angažovanje na zajedničkom poduhvatu grupe organizacija civilnog društva i grada Beograda na formiranju beogradske Kuće ljudskih prava i demokratije, pokazatelji su da je u ovoj godini napravljen značajan korak ka poboljšanju okruženja za efikasno delovanje civilnog sektora – rekao je Danko Runić, direktor Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima.

Runić je uručio priznanje Beogradskoj otvorenoj školi za projekat „Evrokrem – Osnaživanje mladih Beograđana za aktivnije učestvovanje u procesu evropskih integracija”. Kroz letnju školu „Evrokrem” prošlo je oko 30 srednjoškolaca, koji su učili o zaštiti životne sredine, omladinskim politikama i evropskim vrednostima u kulturi. Specijalno priznanje dodeljeno je Miljenku Dereti, predsedniku Građanskih inicijativa za projekat „Opismenjavanje Roma”.

„Nova ideja” za projekat „Filmstrit – letnji bioskop” dobila je priznanje koje je uručio Kosta Andrić, direktor Kancelarije za mlade grada Beograda. „Filmstrit”, besplatni letnji bioskop koji se održavao na različitim lokacijama u gradu, posetilo je petnaest hiljada ljudi, a prikazano je 95 projekcija u 15 beogradskih opština.

Sekretarijat za dečju zaštitu dodelio je priznanje „Udruženju za edukaciju i podršku” za projekat „Podrška porodici deteta sa razvojnim smetnjama”, dok je Sekretarijat za kulturu uručio četiri priznanja za projekte „Međunarodno takmičenje muzičke omladine”, „Autsajd”, „Pesničenje” i „Beogradski festival igre”.

Iz oblasti socijalne zaštite, priznanja su uručena udruženjima „Zajedno” za projekat „Škola za sve”, „Forum mladih sa invaliditetom” za projekat „Socijalizacija i karijerno vođenje mladih Roma” i Udruženju „RVMI Novi Beograd” za projekat „Rehabilitacija RVMI kroz sportsko-rekreativne aktivnosti”.

Priznanja su dodeljena i projektima „Edukacija učenika srednjih škola za uspešno upravljanje otpadom”, „Izložba autohtonih rasa stoke”, organizaciji „Umetnička grupa Hop.la” za projekat „Generacija 3” i „Ekocentrik” za projekat „Reciklašar – vašar reciklaže”.

via Grad Beograd – Dodeljena priznanja „Zvezde Beograda”.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content