Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Dodeljeni ugovori za realizaciju projekata

Uručivanje ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za 5 udruženja u okviru konkursa : “Aktivno uključivanje mladih sa invaliditetom/hendikepom u aktivnosti civilnog društva”, održano je u Beogradu, 24.januara 2020.godine, u organizaciji Foruma mladih sa invaliditetom.

Ovom prilikom uručeni su ugovori potpisani između Foruma mladih sa invaliditetom i 5 udruženja kojima su odobreni projekti u okviru grant šeme projekta “Digitalna i medijska pismenost mladih sa invaliditetom/hendikepom”, koji se realizuje u okviru programa Evropske unije “Civil Society Facility and Media Programme 2016-2017”. Lokalni projekti će biti realizovani u oblasti unapređenja građanske participacije mladih sa invaliditetom/hendikepom u lokalnoj zajednici, putem korišćenja digitalne i medijske pismenosti.

Ovom prilikom je realizovana i implementaciona radionica za sve grantiste, kako bi se prisutni upoznali sa pravima i obavezama prilikom sprovođenja i izveštavanja projekata finansiranih od strane Evropske unije.

Radionicu su realizovali predstavnici Foruma mladih sa invaliditetom i partnersko Udruženje studenata sa hendikepom, dok je prisutnima prezentovan i Vodič za vidljivost projekata koje EU finansira u Srbiji, od strane EU Info Centra.

Lokalni projekti će biti realizovani u periodu januar-jun 2020, a listu projekata možete pogledati ovde.

   

Poziv je realizovan u okviru projekta “Digitalna i medijska pismenost mladih sa invaliditetom/hendikepom”, koji se realizuje u periodu januar 2018-jun 2020. god. Projekat se realizuje u okviru programa Evropske Unije “Civil Society Facility and Media Programme 2016-2017”.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content