Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Drugi ciklus programa „Inkluzivna akademija“

Nevladina organizacija Forum mladih sa invaliditetom i Societe Generale banka započinju realizaciju drugog ciklusa programa Inkluzivna akademija, koja omogućava unapređivanje znanja i veština osoba sa invaliditetom, kao i jačanje njihovih kompetencija na tržištu rada.

Kroz prvi ciklus programa  prošlo je 20 učesnika, od kojih je njih 11 nakon završenih edukativnih modula primljeno na stručnu praksu u trajanju od 2 meseca u Societe Generale banci. U stalni radni odnos u Banci su primljena već 3 učesnika, a još 4 su našli zaposlenje u drugim kompanijama.

Inkluzivna akademija omogućava karijerno usmeravanje i profesionalni razvoj osoba sa invaliditetom, kroz učešće u edukativnim treninzima i radionicama  na kojima, pored osnovnih poslovnih veština,  imaju  priliku da steknu i  teorijska i praktična znanja iz oblasti bankarstva i finansija. Ovako koncipiran program edukacije direktno odgovara na uočeni problem nedovoljnog nivoa kvalifikacija i obučenosti osoba sa invaliditetom za obavljanje visoko kvalifikovanih  poslova, koji je nastao kao posledica njihove dugodišnje isključenosti sa tržišta rada.

Nosilac projekta je Forum mladih sa invaliditetom. Zaposleni u Societe Generale banci, koja je implementacioni partner na projektu, pružaju dodatni doprinos kroz volonterski rad u oblasti edukacije i mentorstva.

Inkluzivna akademija je namenjena svim osobama sa invaliditetom koje žele da razviju svoja znanja i veštine i stvore mogućnost daljeg usavršavanja i zapošljavanja. Ceo program će trajati 4 meseca i besplatan je za sve učesnike.

Prijave (biografiju i motivaciono pismo) treba slati na e-mail adresu: inkluzivnaakademija@fmi.rs, a rok za prijavu je 31.oktobar 2012. godine.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content