Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

„Inkluzivna akademija“ – najbolji program korporativnog volontiranja

Societe Generale banka je sa projektom Inkluzivna Akademija osvojila nagradu za Najbolji program volontiranja zaposlenih na konkursu za dodelu Nagrade za korporativno volontiranje 2012. koji su ove godine po drugi put organizovali Forum poslovnih lidera Srbije i SMart kolektiv u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) i Institutom za održive zajednice (ISC).

„Ova nagrada predstavlja priznanje za sve naše volontere koji su uključeni u projekat Inkluzivna akademija i daje nam podstrek da nastavimo sa razvojem programa, kako bismo pomogli što većem broju osoba sa invaliditetom u Srbiji da pronadju odgovarajuće zaposlenje“, izjavio je prilikom uručenja nagrade Žil Versej, potpredsednik Izvršnog odbora Societe Generale Banke.

Projekat „Inkluzivna akademija“ Banka je pokrenula u saradnji sa Forumom mladih sa invaliditetom u novembru 2011. sa  ciljem  da se osobama sa invaliditetom omogući da unaprede svoje veštine i podignu kapacitete za zapošljavanje

Inkluzivna akademija omogućava karijerno usmeravanje i profesionalni razvoj osoba sa invaliditetom, kroz učešće u edukativnim treninzima i radionicama  na kojima, pored osnovnih poslovnih veština,  imaju  priliku da steknu i  teorijska i praktična znanja iz oblasti bankarstva i finansija. Ovako koncipiran program edukacije direktno odgovara na uočeni problem nedovoljnog nivoa kvalifikacija i obučenosti osoba sa invaliditetom za obavljanje visoko kvalifikovanih  poslova, koji je nastao kao posledica njihove dugodišnje isključenosti sa tržišta rada.

Treninge i radionice iz oblasti svoje ekspertize drže zaposleni u Banci, koji su takođe uključeni i kao mentori stručnih praksi učesnika programa.

Kroz program je do sada  prošlo dvadeset učesnika, od kojih je njih jedanaest nakon završenih edukativnih modula primljeno na stručnu praksu u Societe Generale banci, a troje učesnika  je već primljeno u stalni radni odnos u banci.

Konkurs za upis nove generacije polaznika Inkluzivne akademije će biti otvoren do 31. oktobra 2012.godine, a svi zainteresovani kandidati mogu poslati prijavu (biografiju i motivaciono pismo) na e-mail adresu: inkluzivnaakademija@fmi.rs

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content