Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Dvodnevni trening u okviru međuopštinske saradnje

Realizacija projekta međuopštinske saradnje „Unapređenje međuopštinske saradnje u cilju unapređenja pristupačnosti i primene Univerzalnog dizajna u pružanju usluga i informacija“ počela je 13. i 15. juna 2023. u svečanoj sali Gradske opštine Vračar održavanjem dvodnevnog treninga.

Cilj projekta je unapređenje rada Servisa podrške u mobilnosti i komunikaciji i kreiranje novih usluga, a unjemu učestvuju partnerski gradovi i opštine – gradovi Beograd i Novi Sad i gradske opštine Vračar i Savski venac. Prva projektna aktivnost jeste organizovanje dvodnevnog treninga za Univerzalni dizajn i pristupačnost usluga i informacija i namenjena je zaposlenima u opštinskim i gradskim upravama, sa ciljem da se zaposleni usmere i informišu na koji način da pružaju pristupačne usluge i informacije za osobe sa invaliditetom, kako da uklone barijere i da spreče nastajanje novih prilikom pružanja usluga i informacija.

Dvodnevni trening je koncipiran tako da obuhvata kako teorijski, tako i praktični deo, a vodili su ga eminentni stručnjaci iz oblasti pristupačnosti Ljupka Mihajlovska i Bojana Počuč, kao i predstavnice Foruma mladih sa invaliditetom Jovana Krivokuća-Milovanović i Slađana Lević.

Projekat je podržan od strane Vlade Švajcarske u okviru projekta ‘Loklana samouprava za 21. vek’ koji sprovodi Ministasrtvo državne uprave i lokalne samouprave.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content