Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Fmi učestvovao u razvoju vodiča „A Practical Guide for Disabled People’s Organizations to Engage Political Parties“

Forum mladih sa invaliditetom aktivno je učestvovao u razvoju vodiča pod nazivom „A Practical Guide for Disabled People’s Organizations to Engage Political Parties“, u saradnji sa Nacionalnim demokratskim institutom. Ovaj vodič je razvijen uz podršku Nacionalnog fonda za demokratiju kako bi omogućio povezivanje udruženja osoba sa invaliditetom i političkih partija, a u cilju veće i efikasnije zastupljenosti osoba sa invaliditetom u programima političkih partija i političkim procesima.

Kao deo inicijative za testiranje vodiča, FMI je početkom godine organizovao sastanke sa predstavnicima sedam različitih političkih partija u Srbiji. Cilj sastanaka bio je podsticanje političkih partija da aktivno uključe osobe sa invaliditetom u svoje političke aktivnosti i u procese donošenja odluka. Na sastanku su razmenjene ideje i predlozi o tome kako unaprediti političko učešće osoba sa invaliditetom u zemlji, uz naglasak na potrebu za inkluzivnijim pristupom političkom angažmanu. Pored toga, partije su odgovarale na pitanja iz upitnika, a sumirani odgovori su omogućili mapiranje trenutnog stanja i kreiranje izveštaja za unapređenje u ovoj oblasti.

Vodič predstavlja korak napred ka većoj participaciji osoba sa invaliditetom u demokratskim procesima, naglašavajući važnost aktivnog učešća osoba sa invaliditetom u kreiranju političkih odluka.

Ceo Vodič (na engleskom jeziku) možete naći ovde.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content