Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Poziv za učešće u fokus grupi pod nazivom “Pristup pravdi za osobe sa invaliditetom”

Pozivamo vas da uzmete učešće u fokus grupi pod nazivom “Pristup pravdi za osobe sa invaliditetom” koju realizuje Forum mladih sa invaliditetom.

Fokus grupa deo je istoimenog projekta, koji realizujemo uz podršku USAID-ovog projekta “Pravda za sve”. Projekat ima za cilj mapiranje fizičke, informacione i komunikacione pristupačnosti pravosudnog sistema u Srbiji, posebno uzimajući u obzir lična iskustva osoba sa invaliditetom u okviru pravosudnog sistema.

Cilj fokus grupe je omogućavanje dubljeg uvida u probleme sa kojima se osobe sa različitim vrstama invaliditeta suočavaju kada dođu u kontakt sa pravosudnim sistemom u Srbiji, naročito u odnosu na one koje smo prepoznali u prvoj fazi prikupljanja podataka. Upravo zbog ovoga nam je izuzetno važno vaše učešće i deljenje najznačajnijih stvari koje mogu da potvrde zaključke do kojih smo došli, ali i da nam donesu potpuno nova saznanja.

Fokus grupa će biti realizovana u utorak, 9. jula 2024, sa početkom u 10h, u Beogradu, u prostorijama Foruma mladih sa invaliditetom, ul. Kapetan Mišina 26, stan br 9.

Imaće maksimalno 8 učesnika i trajaće 90 minuta. U slučaju većeg broja prijavljenih, biće organizovana još jedna fokus grupa.

Beleške sa fokus grupe će biti uzete samo u svrhu istraživanja i nikakvi lični podaci koji Vas mogu identifikovati neće biti zabeleženi niti će takvi podaci biti uključeni u istraživanje. U prilogu dostavljamo Saglasnost za učešće u istraživanju, u kojima možete pronaći više informacija o poverljivosti i anonimnosti istraživačkih podataka.

Pravo učešća u fokus grupi imaju isključivo osobe koje su imale iskustva u okviru pravosudnog sistema u Srbiji, nezavisno od svojstva (da li ste bili tuženi, nekog tužili, bili svedok u postupku, učestvovali u nekoj parnici, ostavinskoj raspravi, i sl).

Prijave za fokus grupu se vrše slanjem potvrde na mail office@fmi.rs , najkasnije do 05. jula 2024. navodeći kratko informacije o iskustvu koje ste imali u okviru pravosudnog sistema. Budući da ćemo u svakoj fokus grupi imati prostora za maksimalno 8 članova, selekciju ćemo izvršiti po principu ko se prvi prijavi, uz nameru da uključimo ljude sa različitim vrstama invaliditeta, uz ravnopravnu uključenost žena i muškaraca. 

Projekat „Pristup pravdi za osobe sa invaliditetom“ realizujemo uz podršku USAID-ovog projekta „Pravda za sve“

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content