Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Fmi ugostio mlade iz regiona u okviru „DigiPath“ studijske posete

Naši partneri na projektu Posao po meri, Fondacija Ana i Vlade Divac bili su domaćini studijske posete mladih iz regiona u okviru „DigiPath“ Erazmus+ projekta.

Kako sam projekat adresira nezaposlenost mladih u regionu, sa ciljem da se u okviru projekta razvije digitalni alat koji povezuje obrazovanje, tržište rada i omladinski sektor, kolege iz Divca obratile su se Forumu mladih sa invaliditetom sa predlogom da budu domaćini sastanka i podele svoje dragoceno iskustvo u rukovođenju online platformom Portal za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. 

Forum mladih sa invaliditetom je dana 6. juna sa zadovoljstvom ugostio mlade iz regiona i upoznao ih sa radom FMI-a, kao i sa aktivnostima koje se sprovode u Karijernom centru za osobe sa invaliditetom.

Poseban fokus bio je na prezentaciji rada Portala za zapošljavanje, načina na koji se povezuju kandidati i poslodavci i dosadašnjim rezultatim u procesu zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Studenti su upoznati i sa zakonskim odredbama za zaopšljavanje osoba sa invaliditetom, merama podrške i obavezama poslodavaca.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content