Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom objavljuje konkurs za pohađanje prakse u 11 kompanija

Forum mladih sa invaliditetom poziva sve zainteresovane mlade sa invaliditetom sa teritorije grada Beograda da se prijave na konkurs za pohađanje prakse za 13 otvorenih pozicija.

KONKURS je otvoren za motivisane mlade, koji imaju do 35 godina i žele da steknu radno iskustvo kroz praksu u privrednim subjektima. U okviru dvomesečne prakse, mladi sa invaliditetom će imati priliku da uče i da stiču iskustvo, pri čemu će od Foruma mladih sa invaliditetom dobijati i novčanu nadoknadu na mesečnom nivou za pokrivanje troškova prevoza i toplog obroka.

Praksa traje 2 meseca: oktobar i novembar 2021. godine

Rok za prijavu je petak, 17.09.2021.  

Opise pojedinačnih pozicija za praksu, kao i prijavni formular možete naći OVDE

Jedan kandidat može da se prijavi za dve pozicije.

Nakon isteka roka za prijavu, vršiće se selekcija kandidata. Svi kandidati će biti obavešteni o ishodu selekcije.

Odabrani kandidati će, pre početka pohađanja prakse, proći trodnevnu obuku za sticanje dodatnih znanja i veština u oblasti rada. Pohađanje obuke je obavezno za odabrane praktikante, a obuka će se realizovati krajem septembra meseca.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Forumu mladih sa invaliditetom putem putem mail-a office@fmi.rs i telefona 064 4007839 i 011 3220632 (radnim danima od 09.00 do 17.00 h).

Praksa se realizuje u okviru projekta „Radna praksa za mlade sa invaliditetom“, koji za cilj ima unapređenje zapošljivosti mladih sa invaliditetom kroz razvoj i primenu programa radne prakse.

Očekivani rezultati projekta odnose se na uvećane mogućnosti za zaposlenje za mlade sa invaliditetom i sticanje novih znanja i veština putem pohađanja prakse, dok će, sa druge strane, poslodavci imati na raspolaganju pilotiran model prakse za mlade sa invaliditetom, uz primenu inkluzivnih procedura. Program prakse je razvijen kroz saradnju predstavnika poslovnog, civilnog i državnog sektora, sa iskustvom u oblasti zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Projekat je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta.

Forum mladih sa invaliditetom počev od 2008. godine intenzivno radi na zapošljavanju osoba sa invaliditetom na otvorenom tržištu rada. U skladu sa tim, kreirali smo program zapošljavanja osoba sa invaliditetom i ostvarili saradnju sa oko 60 kompanija, malih i srednjih preduzeća. Kreirali smo portal za zapošljavanje osoba sa invaliditetom www.zaposljavanje.fmi.rs.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content