Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Forum mladih sa invaliditetom u 2021. godini održao je 11 radionica pod nazivom ,,Priprema za razgovor za posao“

Forum mladih sa invaliditetom u okviru svog Programa zapošljavanja osoba sa invaliditetom svakog meseca organizuje radionicu ,,Priprema za razgovor za posao“. Održavanjem ove radionice pruža se mogućnost sticanja određenih veština koje pomažu kandidatima da se što bolje pripreme za predstavljanje budućim poslodavcima.

Ove godine, radionicu je pohađalo preko 60 učesnika.

Radionica ,,Priprema za razgovor za posao“ se sastoji iz teorijskog i praktičnog dela. Učesnici imaju priliku da nauče šta je zapravo intervju, kao i da se upoznaju sa verbalnom i neverbalnom komunikacijom. Pored tog teorijskog dela, učesnici imaju mogućnost da odrade vežbe za oslobađanje od treme i staha, da nauče kako da istraže određenu kompaniju i poziciju kako bi mogli da vide da li bi taj posao odgovarao njihovim afinitetima.

Jedna od najznačajnijih vežbi za sve učesnike svakako je pripremanje za odgovor na tipična pitanja koja se postavljaju na intervjuu za posao. U toku ove vežbe učesnici vežbaju kako da na najbolji način predstave sebe, svoje mane i vrline, kao i to zašto su baš oni kompetentni za određenu poziciju. Ova vežba učesnicima omogućava savladavanje ,,storytellinga“, odnosno načina kako da na što bolji način ispričaju priču o svom radnom iskustvu. Učesnici imaju mogućnost da ispričaju priču odnosno da kroz priču odgovore na neka situaciona pitanja koja se takođe postavljaju na intervjuu za posao.

Iako se radionica brzira na tipičnim i situacionim pitanjima koja se postavljaju na intervjuu, učesnici će naučiti kako da na intervjuu govore i o invaliditetu te će na taj način biti potpuno pripremljeni za sva iznenađenja koja intervju može nositi.

Radionica ,,Priprema za razgovor za posao“ je besplatna za sve učesnike!

Pratite nas i prijavite se za radionice u narednoj godini!

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content