Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Forum mladih sa invaliditetom učestvovao na Regionalnom forumu o socijalnoj inkluziji osoba sa invaliditetom

Forum mladih sa invaliditetom učestvovao je na Regionalnom forumu o socijalnoj inkluziji osoba sa invaliditetom koji je održan 27. i 28. aprila u Podgorici.

Regionalni forum održan je u okviru projekta Societies 2 koji realizuje Caritas Srbije. Sam forum realizovan je u organizaciji Caritas Crne Gore a u saradnji sa Udruženjem paraplegiračara Bar i okupio je stotinak učesnika – predstavnika institucija i civilnog društva iz čitavog regiona, sa ciljem razmene iskustava, upoznavanja sa primerima dobre prakse, identifikovanja prepreka i pronalaženja zajedničkih rešenja za prevazilaženje izazova sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju u regionu.

U okviru Regionalnog foruma diskutovalo se o ključnim temama koje se tiču položaja osoba sa invaliditetom – socijalnim uslugama, javnom zagovaranju, fizičkoj i informacionoj pristupačnosti, socijalnim preduzećima i drugim vidovima povećavanja zapošljivosti osoba sa invaliditetom.

Pored Foruma mladih sa invaliditetom, delegaciju iz Srbije činili su i predstavnici Caritasove mreže, predstavnici Komore socijalne zaštite, beogradskih opština Vračar i Zvezdara, Udruženje Prostor, Udruženje Evo ruka i Udruženje Na pola puta.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content