Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Direktorka USAID-a pružila podršku ekonomskom osnaživanju i društvenoj inkluziji osoba sa invaliditetom

U utorak, 9. maja 2023. godine u sportskom centru Dinamik realizovana je utakmica košarke u kolicima povodom posete direktorke USAID-a, Samante Pauer.

Uz vođstvo košarkaške legende, Vlade Divca, direktorka USAID-a imala je priliku da se oproba u ovom sportu i da zajedno sa igračima Kluba košarkaša u kolicima Singidunum i trenerom Vladimirom Kuzmanovićem pokaže da se barijere lakše prevazilaze kada si deo tima.

Događaju su prisustvovali i Ambasador Sjedinjenih Američkih Država, Kristofer Hil sa suprugom i direktorka USAID misije u Srbiji, Bruk Ajšam koji su zajedno sa direktorkom USAID-a, Samantom Pauer imali priliku da upoznaju partnere iz Liceulice, Evo ruka i Udruženja Naša kuća sa kojima su razgovarali o zapošljavanju i ekonomskom osnaživanju osoba sa invaliditetom u Srbiji.

Ovaj događaj realizovan je u sklopu projekta ,,Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“ koji ima za cilj stvaranje jednakog pristupa zapošljavanju osoba sa invaliditetom i podsticanje otvorenijeg i inkluzivnijeg tržišta rada u Srbiji.

Projekat ,,Posao po meri“ podržava USAID a realizuje Forum mladih sa invaliditetom u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, Caritas Srbije, Smart Kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content