Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Forum mladih sa invaliditetom učestvovao na Vikilajv godišnjoj konferenciji

Forum mladih sa invaliditetom učestvovao je na sedmoj godišnjoj konferenciji urednika i urednica Vikipedije koja je realizovana 1. i 2. aprila u Srpsko-korejskom Informatičkom centru.

Konferencija je obuhvatala teme o tehničkim novinama na Vikipediji, digitalizaciji, modelima korišćenja Vikipedije u institucijama kulture i obrazovnim institucijama, kao i projektne modele iz regiona.

U okviru konferencije predstavljen je i Program raznolikosti koji je usmeren na stvaranje inkluzivne zajednice kroz širenje slobodnog znanja koje je lako dostupno i pristupačno svima. Okrugli sto povodom Programa raznolikosti vodila je Nevena Rudinac (Vikimedija Srbije), a učesnice su bile: Marija Ratković (Inicijativa mladih za ljudska prava), Ana Pejović (forumZFD), Marija Kovč (Forum mladih sa invaliditetom) i Tamara Vlaškalin (IDEAS Centar za istraživanje i razvoj društva).

Forum mladih sa invaliditetom predstavio je svoj rad učesnicima konferencije, ali i saradnju koju je ostvario sa Vikimedijom Srbije u okviru Uređivačkog maratona povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Svi učesnici okruglog stola imali su mogućnost da razgovaraju o temi dostupnosti i prilagođenosti slobodnog znanja, ali i da sagledaju sve mogućnosti za pravljenje alata koji će omogućiti da slobodno znanje bude prilagođeno svima.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content