Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Potpisan Memorandum o saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam u okviru projekta ,,Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“

U ponedeljak, 3. aprila, Forum mladih sa invaliditetom je u okviru projekta ,,Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“ potpisao Memorandum o saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam.

Memorandum o saradnji potpisan je sa ciljem podsticanja jednakosti, unapređenja kompetencija i unapređenja zapošljivosti osoba sa invaliditetom.

,,Forum mladih sa invaliditetom će u saradnji sa Caritasom Srbije osnovati Centre za karijerno vođenje i savetovanje osoba sa invaliditetom u Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici, gde će im biti ponuđeni besplatni programi obuke i prekvalifikacije, dok će poslodavci dobiti smernice kako da prilagode svoja radna mesta i radne zadatke osobama sa invaliditetom. Uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, radićemo na povećanju broja osoba sa invaliditetom koji su zaposleni u privatnom sektoru u Vojvodini“ – izjavila je Jovana Krivokuća-Milovanović, izvršna direktorka Foruma mladih sa invaliditetom.

,,Saradnjom na ovom projektu planiramo da obezbedimo koliko god je potrebno mesta za osobe sa invaliditetom da se uključe u programe prekvalifikacije u IT sektoru koje Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam planira da sprovede u narednom periodu. Kao saradnici na projektu, dodatno planiramo da osnažimo osobe sa invaliditetom i kroz dva konkursa za podršku preduzetništvu i otklanjanje barijera, koje će realizovati Sekretarijat“ – izjavio je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

,,To neće biti samo uklanjanje fizičkih barijera, već i uvođenje znakovnog jezika i uvođenje izmena i na veb sajtovima. Težimo da nemamo ni dve stepenice na ulazu u prodavnice i da svaki toalet u kafićima i restoranima bude prilagođen. Sve što radimo korespondira sa ciljevima ovog projekta.“, dodao je Ivanišević.

Projekat ,,Posao po meri“ realizuje Forum mladih sa invaliditetom uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) a u saradnji sa partnerima: Fondacija Ana i Vlade Divac, Caritas Srbije, Smart Kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

Aktivnosti projekta biće realizovane na nacionalnom nivou sa fokusom na Beograd, Novi Sad, Suboticu, Zrenjanin, Niš i Valjevo.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content