Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Info sesije o aktivnostima Karijernog centra

Forum mladih sa invaliditetom je tokom septembra meseca održao niz info sesije u cilju predstavljanja inovativne usluge Karijernog centra koja se sprovodi u okviru Projekta Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom.

Kolegama iz Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, Saveza za cerebralnu i dečju paralizu Srbije, Nacionalne organizacije za retke bolesti Srbije, Studentskog Centra Beograd, Udruženja za mlade i studente sa invaliditetom i Organizacije osoba sa kohlearnim implantom, imali smo priliku da predstvimo rad Karijernog centra, kao i aktivnosti koje sprovode naše savetnice za podršku osobama sa invaliditetom u zapošljavanju.

Razgovarali smo i o izazovima sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom u procesu traženja posla i definisanju predloga kako oni mogu da se prevaziđu.

Info sesije će biti nastavljane i tokom oktobra meseca, a sa ciljem promovisanja usluge udruženjima i njihovim članovima.

Projekat Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom. Drugi partneri projekta su Karitas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart Kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content