Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Karijerno vođenje i savetovanje za mlade sa invaliditetom

Forum mladih sa invaliditetom poziva mlade sa invaliditetom sa teritorije Grada Beograda, do 35 godina starosti, da se prijave za uslugu karijernog vođenja i savetovanja.

Šta je karijerno savetovanje?
Karijerno savetovanje predstavlja proces pružanja podrške pojedincu prilikom donošenja odluka koje se tiču različitih aspekata karijere, od obrazovanja, odabira zanimanja, do promene posla i usklađivanja posla sa drugim životnim aspektima. Cilj karijernog savetovanja je osnaživanje korisnika za ostvarenje svojih potencijala u oblasti u kojoj želi da se razvija.

Tokom karijernog savetovanja, korisnici će imati priliku da sa karijernim savetnikom razgovaraju o izazovima koji se tiču karijere, ali i o različitim mogućnostima za obrazovanje i zapošljavanje u zavisnosti od ličnih potreba korisnika. U procesu savetovanja je u fokusu korisnik koji bira teme o kojima želi da razgovara, i zajedno sa savetnikom, postavlja lične karijerne ciljeve koje želi da ostvari u određenom vremenskom periodu.

Kako će se usluga realizovati?
Usluga će se realizovati kroz individualni razgovor sa savetnicom za profilisanje i karijernom savetnicom.
Sastanci će trajati do 2 sata. Uslugom su predviđena minimalno 2 sastanka, dok se dodatni sastanci mogu zakazati u dogovoru sa savetnicama.
Sastanci će se realizovati u prostoru Foruma mladih sa invaliditetom, na adresi Terazije 23, ili online, u zavisnosti od izbora korisnika.

Sesije karijernog savetovanja realizovaće Marija Milosavljević, diplomirana andragoškinja. Tokom svog dosadašnjeg rada, aktivno se bavila podrškom mladima. Od 2018. godine, radi u Beogradskoj otvorenoj školi, gde se bavi karijernim vođenjem i savetovanjem na različitim projektima, kao i portalom BOŠ Karijera, kroz koji se realizuju usluge online karijernog vođenja i savetovanja.

Sesije profilisanja vodiće Jelena Kostić, diplomirani defektolog. Zadnjih 10 godina Jelena se bavi osnaživanjem osoba sa invaliditetom i njihovih porodica, kako bi vodili ispunjen život u skladu sa svojim potencijalima. Pored radionica, treninga i kurseva koji se tiču obrazovanja i zapošljavanja, pruža i psiho-socijalnu podršku osobama sa raznim tipovima hendikepa.


Kako se prijaviti?
Zakazivanje sastanka sa savetnicom se vrši putem mail-a office@fmi.rs ili telefonskim putem, na broj telefona 064 4007839 i 011 3220632.

Forum mladih sa invaliditetom će pružiti informaciju o prvom slobodnom terminu za razgovor.

***

Aktivnost se sprovodi u okviru projekta „Podrška poslodavcima za unapređenje zapošljivosti mladih sa invaliditetom”, koji predstavlja deo šireg projekta „Znanjem do posla“.

Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i implementatora NIRAS-IP i SIPRU.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content