Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Najava: Konferencija „Radna praksa za mlade sa invaliditetom“

Forum mladih sa invaliditetom organizuje konferenciju „Radna praksa za mlade sa invaliditetom“ koja se održava u četvrtak, 21. juna, u Press Centru Udruženja novinara Srbije, Кnez Mihailova 6/3, Beograd, sa početkom u 14.00 časova.

Jedno od rešenja za povećanje zapošljivosti mladih sa invaliditetom jeste sticanje određenih znanja i veština, kao i radnog iskustva, putem realizacije radne prakse. Istovremeno, kako bi se postigli pozitivni efekti prakse, neophodno je promovisati inkluziju i standarde pristupačnosti, kao i prilagođavanje poslova i radnih mesta u skladu sa potrebama pojedinca. Projekat radne prakse, uz navedeno, doprineo je približavanju 3 sektora i samih korisnika, uspostavljanju dijaloga i odnosa poverenja, te formulisanju rešenja, koja treba da idu u susret potrebama i interesima krajnjih korisnika i zajednice.

Šta praksa znači za mlade u projektu, a šta za kompanije, kakve su evaluacije samih učesnika, ali i predlozi i sugestije za dalji rad u ovoj oblasti, neka su od pitanja o kojima ćemo razgovarati na konferenciji.

Program konferencije možete naći ovde.

Prijave za konferenciju se dostavljaju putem mail-a office@fmi.rs. Rok za prijavu je sreda, 20. jun.

Projekat se realizuje u partnerstvu sa Delta Holding d.o.o, dok su saradnici na projektu Nacionalna služba za zapošljavanje, Unija poslodavaca Srbije I Univerzitetski centar za studente sa hendikepom.

Projekat je podržan od strane Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, u okviru tematske grant šeme „Podrška inovativnim pristupima povećanja zapošljavanja i zapošljivosti mladih“, koji predstavlja deo projekta „Podrška sprovođenju Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike u Republici Srbiji sa fokusom na politiku zapošljavanja i povećanja zapošljivosti mladih” („Inicijativa za zapošljavanje mladih“) kojeg finansijski podržava Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (Swiss Agency for Development and Cooperation – SDC) pod nazivom „Znanjem do posla – E2E“.

Logo TIM manjiLogo-Švajcarska kancelarija manjiLogo Znanjem do posla

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content