Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Obuka za praktikante u projektu Radna praksa za mlade sa invaliditetom

Obuka za 10 praktikanata koji će pohađati novi ciklus programa radne prakse održana u je u IN centru, 12, 13. i 14. novembra. Dvomesečna radna praksa predstavlja deo projekta „Radna praksa za mlade sa invaliditetom“ koju realizuje Forum mladih sa invaliditetom.

Uvod je započet temom „Uspostavljanje ličnog sistema vrednosti“ gde su praktikanti govorili o definisanju oblasti za razvoj u cilju ostvarenja ličnog balansa. U drugom delu dana bilo je reči o efikasnoj komunikaciji, kao i pojmovima fleksibilnost, empatija i asertivna komunikacija.

Drugog dana obuke je glavna tema bila “Postavljanje ciljeva I upravljanje vremenom”, kao I “Upravljanje stresom i rezilijentnost”.

Očekivani rezultati projekta odnose se na uvećane mogućnosti za zaposlenje za mlade sa invaliditetom i sticanje novih znanja i veština putem pohađanja prakse, dok će, sa druge strane, poslodavci imati na raspolaganju pilotiran model prakse za mlade sa invaliditetom, uz primenu inkluzivnih procedura.

Projekat “Radna praksa za mlade sa invaliditetom”, sprovodi Forum mladih sa invaliditetom, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

 

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content