Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Održan drugi deo obuke za Porodičnog savetnika za porodice sa članom sa invaliditetom

Drugi deo obuke za pružaoce usluge „Porodični savetnik za porodice sa članom sa invaliditetom“ uspešno je realizovan tokom 3. i 4. jula 2015. godine u Beogradu. Nakon petodnevne obuke, nastupiće neposredni rad savetnika sa izabranim porodicama u trajanju od tri meseca, uz supervizijsku podršku.

Usluga porodičnog savetnika je inovativna usluga u sistemu socijalno zaštite i usmerena je na odrasle članove porodice, nosioce porodične brige i nege – roditelje deteta ili odrasle osobe sa invaliditetom, ili na druge bliske članove porodice. Ona pre svega jača njihove kapacitete za prevazilaženje specifičnog stresa usled suočavanja sa invalidnošću člana porodice i razvija kapacitet za uspostavljanje adekvatnog odnosa i stava prema članu sa invaliditetom, omogućavajući mu podršku, prihvatanje i podsticaj razvoju.

Obuku za uslugu porodičnog savetnika realizovao je Forum mladih sa invaliditetom u okviru projekta „Društvene mogućnosti za osnaživanje porodice“, koji finansira Evropska Unija u okviru projekta “Otvoreni zagrljaj”. Nosilac programa obuke je udruženje “Ideas“.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content