Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Održano šest okruglih stolova na temu unapređenje položaja osoba sa invaliditetom na tržištu rada

U Beogradu, 27.11.2023. godine, u prostorijama Foruma mladih sa invaliditetom, održan je poslednji u seriji okruglih stolova, u organizaciji Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

Na okruglim stolovima predstavljeni su rezultati analize zakonodavstva na nacionalnom i lokalnom nivou u oblasti zapošljavanja sa fokusom na osobe sa invaliditetom.

Tokom meseca septembra okrugli stolovi su realizovani u Zrenjaninu i Valjevu, a tokom oktobra u Nišu i Novom Sadu. Subotica je bila domaćin okruglog stola realizovanog 22. novembra, da bi se sastankom u Beogradu, zaokružila serija okruglih stolova, koji su deo projekta “Posao po meri; Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom”.

Pored predstavljanja rezultata Analize politika i preporuke za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom na tržištu rada, cilj sastanka bilo je i mapiranje izazova sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom u oblasti zapošljavanja, kako i preporuke za prevazilaženje tih izazova, koje će poslužiti kao osnova za javno zagovaranje promena i unapređenja politika.

Okrugli stolovi se organizuju u okviru projekta Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom u partnerstvu sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID). Drugi partneri projekta su Karitas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart Kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content