Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Realizovan trening za poslodavce u okviru programa Radna praksa za mlade sa invaliditetom

Ovogodišnji program radne prakse za mlade sa invaliditetom privukao je veliku pažnju poslodavaca. Na program se prijavilo 36 kompanija voljnih da baš u njihovoj kompaniji mladi sa invaliditetom steknu radno iskustvo i naprave značajne korake ka profesionalnoj karijeri.

Forum mladih sa invaliditetom održao je trening za zainteresovane poslodavce 23. novembra 2023. godine. Učesnici treninga imali su prilike da se upoznaju sa institucionalnim okvirom i pravima osoba sa invaliditetom, inkluzivnim procedurama i primerima dobre prakse u oblasti zapošljavanja osoba sa invaliditetom, ali i da postave sva ona pitanja koja su im od značaja za uspešno reallizovanje radne prakse.

Trening za poslodavce realizuje se u okviru projekta „Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom. Ostali partneri na projektu su Caritas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content