Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Održan stručni skup “Položaj, potrebe i potencijal odraslih korisnika sa intelektualnim i mentalnim poteškoćama za povratak u zajednicu”

U četvrtak, 11. decembra 2014. godine sa početkom u 11.00 časova, u prostorijama Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu, održan je stručni skup ,,Položaj, potrebe i potencijal odraslih korisnika sa intelektualnim i mentalnim poteškoćama za povratak u zajednicu“. Stručni skup je organizovan u sklopu projekta ,,Društvene mogućnosti za osnaživanje porodice“, koje  Republički zavod za socijalnu zaštitu realizuje u partnerstvu sa Forumom mladih sa invaliditetom, a koji je deo globalnog projekta ,,Otvoreni zagrlјaj“, podržanog od strane Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Na skupu su učestvovali stručni radnici iz ustanova za smeštaj odraslih i starijih sa intelektualnim teškoćama, direktori i voditelјi slučaja iz uputnih Centara za socijalni rad, predstavnici Foruma mladih sa invaliditetom i savetnici iz Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.

U prvoj fazi projekta realizovano je istraživanje o potencijalima korisnika i njihovih porodica za povratak osoba smeštenih u ustanovama za odrasle osobe sa invaliditetom u njihovu prirodnu sredinu. Cilj organizovanja skupa je predstavljanje rezultata istraživanja, ali i dogovor o saradnji u narednim fazama projekta.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content