Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Održan trening u okviru međuopštinske saradnje

U Novom Sadu 09. oktobra 2023. u okviru projekta međuopštinske saradnje organizovan je treninge za pristupačnost i Univerzalni dizajn za zaposlene u instuticijama i gradskim službama u Gradu Novom Sadu, kao i za predstavnike udruženja.

Pored teorijskog dela, učesnici su obišli novosadske ulice i parkove i tom prilikom prikazani su primeri na koji način je potrebno da se primene standardi pristupačnosti na javnom prostoru, kao i prepreke i barijere na koje nailaze slepe osobe i korisnici invalidskih kolica.

Treningu je prisustvovala gospodja Ljiljana Koković, savetnica gradonačelnika Grada Novog Sada, Kosta Malović, pomoćnik predsednika GO Vračar i Irena Lakobrija Delić, koordinator projekta.

Trening su vodili eminentni stručnjaci iz oblasti pristupačnosti Ljupka Mihajlovska i Bojana Počuč, kao i predstavnice Foruma mladih sa invaliditetom Jovana Krivokuća-Milovanović i Slađana Lević.

Svi učesnici su dobili diplomu za završene treninge.

Projekat je podržan od strane Vlade Švajcarske u okviru projekta ‘Loklana samouprava za 21. vek’ koji sprovodi Ministasrtvo državne uprave i lokalne samouprave.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content