Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Zajednički sastanak savetnika Nacionalne službe za zapošljavanje i savetnika za podršku osobama sa invaliditetom pri zapošljavanju

U okviru projekta Posao po meri: ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom, Forum mladih sa invaliditetom je održao zajednički sastanak savetnika Nacionalne službe za zapošljavanje i savetnika za podršku osobama sa invaliditetom pri zapošljavanju iz 6 gradova u Srbiji (Beograda, Novog Sada, Subotice, Zrenjanina, Niša i Valjeva) u kojima su osnovani Karijerni centri.

Sastanak je održan 06. oktobra sa ciljem da se savetnicima Nacionalne službe za zapošljavanje predstavi usluga Karijernih centara i aktivnosti koje će sprovoditi u okviru njih, kao i da se uspostavi saradnja na lokalnom nivou između NSZ i Karijernih centara.

Značaj saradnje ogleda se u unapređenju podrške osobama sa invaliditetom koje aktivno traže posao i žele profesionalno da se razvijaju. Očekuje se da će implementacija ove inovativne usluge, uz saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje koja se ogleda kroz upućivanje tražioca posla na uslugu, unaprediti efikasnost sistema zapošljavanja i povećati ekonomsku uključenost osoba sa invaliditetom na tržištu rada.

***Projekat Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom. Drugi partneri projekta su Karitas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart Kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content