Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Vesti / /

Održana online prezentacija pod nazivom ,,Košarka u kolicima“

Forum mladih sa invaliditetom je u saradnji sa KKK Mega Despot iz Beograda i KKK Nais iz Niša održao prezentaciju pod nazivom ,,Košarka u kolicima u Srbiji“.

Na prezentaciji su govorili: Miljan Hadžović (trener KKK Nais i bivši pomoćni trener reprezentacije Srbije), Nikola Đurđević (Osnivač i predsednik KKK Mega Despot) i Lazar Makulović (Košarkaš u kolicima).

Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa istorijom košarke u kolicima i da vide kako se ona razvijala do danas. Pored toga, učesnici su se upoznali i sa sistemom klasifikacije igrača za košarku u kolicima i imali su priliku da vide ko sve može da se bavi ovim sportom. Takođe, učesnicima je približena i sama organizacija takmičenja košarke u kolicima, predstavljena im je reprezentacije Srbije u košarci u kolicima i dostignuća naših reprezentativaca, kao i klubovi košarke u kolicima u Srbiji.

Miljan Hadžović i Nikola Đurđević su nastojali da upoznaju učesnike sa KKK Nais i KKK Mega Despot, da im prikažu istorijat klubova kao i dostignuća koja su pomenuti klubovi postigli u košarci u kolicima. Lazar Makulović je svim učesnicima ispričao iz prve ruke kako je to biti košarkaš u kolicima, šta možete da očekujete i šta možete da dobijete od ovog sporta.

Značaj košarke u kolicima i značaj ove prezentacije bio je u tome što su učesnici imali mogućnost da se upoznaju sa ovim sportom, da steknu uvid u sve dobre strane ovog sporta, poput jačanja tela i telesnog napretka, stvaranja socijalne mreže između saigrača i klubova, ali i osnaživanja osoba sa invaliditetom.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content