Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Forum mladih sa invaliditetom | Youth with disabilities forum

Održane info sesije za NVO u Užicu i Novom Pazaru

Forum mladih sa invaliditetom, u partnerstvu sa Udruženjem studenata sa hendikepom, SeConS grupom za razvojnu inicijativu i Udruženjem za mlade Srbije, realizovao je info sesije za organizacije civilnog društva u Užicu I Novom Pazaru, 6-og, odnosno 12. septembra.

Aktivnosti su realizovane u okviru projekta Digitalna i medijska pismenost mladih sa invaliditetom/hendikepom, koji za cilj ima unapređenje građanske participacije mladih sa invaliditetom/hendikepom putem razvoja digitalne i medijske pismenosti.

Na početku projekta sprovedeno je istraživanje sa sledećim ciljevima:

  1. da pokaže stepen digitalne pismenosti/ kompetentnosti mladih osoba sa invaliditetom/hendikepom i njihovu praksu u korišćenju digitalnih tehnologija,
  2. da predstavi oblike društvenog aktivizma mladih sa invaliditetom/hendikepom, posebno onlajn aktivizma,
  3. da proveri pretpostavku da su mladi koji bolje vladaju tehnologijama i alatima u digitalnoj sferi aktivniji u društvenom i političkom životu.

Na info sesiji su predstavljeni rezultati istraživanja o digitalnoj pismenosti i aktivizmu mladih sa invaliditetom/hendikepom, ali i naredne aktivnosti projekta koje će direktno uključivati mlade sa invaliditetom/hendikepom.

Projekat se realizuje u okviru programa Evropske unije “Unapređenje civilnog društva i medijskih programa 2016-2017”.

Podelite objavu:

Možda vas zanima i

Skip to content